divendres, 27 de maig del 2016

GEP: Racó de "performance"



Aquest racó té com objectiu principal desenvolupar l’expressió corporal com un altre llenguatge a educar i potenciar des de l’escola. 

La Performance és una representació artística que busca la reflexió i el qüestionament sobre aspectes de la societat i de les persones. En aquest cas, les sessions s’estructuren de la següent manera:
·         1ª Sessió: Dinàmiques de grup per tal de cohesionar i crear  relacions entre els xiquets i xiquetes de les quatre classes.
·         2ª Sessió: Treball col·lectiu amb màscara neutra i posterior representacions lliures amb missatges crítics i reflexius.
·         3ª Sessió: Creació i assaig d’una petita performance per part dels xiquets i xiquetes que mostraran  a l’hora del pati a la resta de l’escola. 

Totes les sessions consten d’una primera part en la que es presenta allò que es farà, una segona part pràctica-vivencial i una última part on es debat i comparteix de forma reflexiva les activitats realitzades durant la sessió.

D’altra banda, cal afegir també que a través d’aquest racó es treballa una major fluïdesa i espontaneïtat en llengua castellana, ja que les activitats que es realitzen fomenten l’expressió oral de forma motivadora.

Finalment, el racó de Performance complementa i amplia el treball que s’està duent a terme a Cicle Superior sobre l’art com a un mitjà d’expressió i de protesta social.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada