divendres, 22 de gener del 2016

Projecte GEP (Grup Experimental Plurilingüe) 2015-17




El Grup d'Experimentació per al Plurilingüisme es posa en marxa per assolir els objectius d'Europa 2020 vers la competitivitat europea, els principis d'internacionalització i d'èxit escolar de l'acord de govern, i s'alinea amb els compromisos de qualitat del Marc per al plurilingüisme del sistema educatiu a Catalunya.
Amb aquest projecte formem part del Grup Experimental Plurilingüe en què aquest curs participen centres d’arreu de Catalunya i que té com a objectiu millorar la competència lingüística i Plurilingüe de l’alumnat.


Per aquest motiu hem engegat aquest projecte que es basa principalment en introduir la llengua anglesa a la quotidianitat del centre i augmentar-ne l’ús en àrees no lingüístiques. 

Aquest primer any d’implementació a l’escola hem format un grup impulsor de mestres que amb els seus coneixements de la llengua i la formació rebuda desenvoluparan i faran el seguiment del projecte.





Els objectius del projecte són:
  • Millorar la comprensió oral i lectora en llengua anglesa de l’alumnat de Cicle Superior.
  • Millorar l’expressió oral i escrita en llengua anglesa de l’alumnat de Cicle Superior.
  • Augmentar l’ús de la llengua anglesa al centre.
  • Incrementar el temps d’exposició de l’alumne a la llengua anglesa.
  • Promoure el plurilingüisme a la comunitat educativa amb les diferents festes i activitats del centre.

El curs 2015-16 el projecte s’aplicarà principalment a Cicle Superior dintre les àrees de ciències, E.F., matemàtiques i plàstica tot seguint la metodologia pròpia dels racons. Per tant, es realitzaran 4 racons en llengua anglesa i 3 en llengua castellana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada